שוק האוכל של ליסבון

טרנד שווקי האוכל ברחבי העולם, שהפך פופולארי מאוד בשנים האחרונות, לא פסח גם על העיר ליסבון, בה תוכלו למצוא את שוק "מרקדו דה ריביירה" המפורסם (Mercado da Ribeira) המכונה גם השוק של "טיים אאוט" (Time Out).

שוק האוכל הוקם בשנת 2014 על ידי המגזין "טיים אאוט", אשר לקח את המסעדות הכי מומלצות על פי בחירתו וריכז אותן תחת קורת גג אחת, כך שלכל מסעדה מומלצת בעיר יש נציגות בשוק. בעבר כל חלל שוק האוכל היה שוק רגיל בו מכרו פירות, ירקות, בשר וכו'. כיום, השוק הישן מתקיים לצד שוק האוכל החדש, כאשר לצד הפרדה וויזואלית ישנו מעבר חופשי בין החללים.

בשוק תוכלו למצוא מעל 40 דוכנים של מסעדות וברים נחשבים בעיר; החל מאוכל פורטוגזי, ממשיך באיטלקי וכלה באסייתי, בשילוב אלכוהול משובח – בעיקר פורטוגלי. כמו כן, בשוק ישנם כ-500 מקומות ישיבה לצד שולחנות ארוכים וגבוהים וכן מספר נמוכים. הסוד הוא לתפוס את המקום לפני שהזמנתם את האוכל. אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם מסתובבים אבודים עם מגשי האוכל ממתינים לכיסא שיתפנה.

המגוון הרחב עלול לבלבל אתכם, ולכן ריכזנו עבורכם את המלצותינו:

Honortao – זוהי מסעדת ההמבורגרים הכי מוכרת בעיר, ולא במקרה זהו הדוכן שלפניו תמיד ניצב התור הכי ארוך בשוק. הפורטוגלים מתים על ההמבורגר הזה. אנו נמליץ על הדוכן לאו דווקא בשל איכות ההמבורגר, שכן בישראל לא חסרות המבורגריות טובות מזו, אלא בשל השילובים והתוספות המקומיות אותם הפורטוגלים מצרפים למנה.

O Prego da Peixaria – בדוכן זה תוכלו למצוא ווריאציות שונות למאכל ה"פרגו" ((Prego הפורטוגלי. הפרגו המסורתי הוא מעין סטייק דק העשוי מבקר ומוגש בלחמניה. בשנת 2010 נפתח הסניף הראשון של מקום זה, אשר החליט לקחת את מאכל הפרגו שלב אחד קדימה ולהגיש "פרגו מדגים ופירות ים", משמע, מעין סטייק דק מתערובת של דגים ופירות ים המוגש בלחמניה. פתיחת המקום הביאה בשורה חדשה למטבח הפורטוגלי המסורתי והמקום הפך להיות כה פופולארי, עד כדי כך שכאשר מבטאים את המילה "פרגו" כבר לא ברור למה לצפות J

Cinco– דוכן של בר הקוקטיילים המפורסם של העיר שהפך לשם דבר. בבר תוכלו למצוא קוקטיילים שונים ומגוונים המוגשים באופן מסוגנן ומהודר, לצד משקאות אלכוהוליים מקומיים וזרים.

לצמחונים/ טבעונים שבינינו – מלבד המרקים, הסושי והצ'יפס שתוכלו ללקט, ישנו דוכן שבהגדרתו מציע אפשרויות צמחוניות וטבעוניות בלבד: Organic Market. כמו כן, תוכלו ליהנות מנודלס ירקות מוצלח בדוכן של Miguel Laffan.

Nós éMais Bolos – ללא ספק המקום האידיאלי לקינוח. הדוכן מציע עוגות וקינוחים מיוחדים וטעימים. מומלץ לטעום מהקינוח הפורטוגזי המסורתי "פאו דו לו"(Pão do Ló)או כפי שהמקום מכנה אותו "פאו דו לו הכי טוב בעולם"Melhor Pão de Ló do Universo) ). זוהי בעצם עוגת ספוג עמוסת חלמונים וסוכר, כאשר החלק הפנימי שלה נותר נוזלי ולא אפוי.

עוד במתוקים, תוכלו לטעום את הפשטל דה נאטה המפורסם בדוכן של Manteigaria, אחד מהמקומות המומלצים בעיר עבור טעימה של המאפה המסורתי.

חשוב לציין כי ביקור בשוק הוא ממש לא בגדר יציאה רגילה לארוחת צהריים או ערב, אלא ממש בילוי בפני עצמו. המקום לרוב מלא בכל ימות השבוע ובשעות הארוחות צפויים תורים ארוכים. אם תגיעו לפני השעות 13:00 ו-20:00, יהיה הרבה יותר קל לקנות את האוכל ולמצוא מקום ישיבה. בסופי שבוע בשעות הערב המקום שוקק צעירים (ולא רק), אשר מבלים במקום ואוכלים ארוחת ערב לפני היציאה "האמתית". בשוק תוכלו למצוא תיירים ומקומיים כאחד.

המקום אף מציע סדנאות בישול מגוונות ממטבח פורטוגזי לסדנת קינוחים. 

שעות פתיחה:

ראשון-רביעי: 00:00-10:00

חמישי-שבת: 2:00-10:00

השוק ממוקם סמוך לתחנת המטרו Cais do Sodre (הקו הירוק)

 

*המידע המפורט בכתבה נכון לתחילת שנת 2017. יתכנו שינויים במידע הכתוב ועל כן מומלץ להתעדכן באתר הרשמי של שוק האוכל

לקריאת מאמרים נוספים בנושא אוכל ומסעדות בליסבון כנסו:

שוק האוכל של ליסבון - דוכן פירות וירקות
שוק האוכל של ליסבון - דוכן פירות וירקות
שוק האוכל בליסבון
שוק האוכל בליסבון