...

פורטוגל לחובבי יין

שיתוף הכתבה
דף הבית / המלצות למטייל / פורטוגל לחובבי יין

פורטוגל היא אולי מדינה קטנה, אבל היא אחת המדינות עם צריכת היין הגבוהה ביותר לאדם לשנה – כ-70 ליטר! בכל הנוגע ליין – מדובר באחת המדינות המגוונות, המרתקות והמפתיעות שתבקרו בהן. בין נהר הדורו לכרמים של אלנטז’ו, בין חופי סטובל להרים הירוקים בצפון – היין הפורטוגלי פשוט מצטיין. אז אם אתם חובבי יין, פורטוגל היא הבחירה הנכונה. 

ריכזנו לכם כאן מידע על כמה מסוגי היין הכי מסורתיים בפורטוגל לפי אזורים, כך שתוכלו ממש לתכנן טיול שלם סביב היין!

צפון פורטוגל

הכי מפורסם – יין פורט

נתחיל בלב ליבה של תעשיית היין הפורטוגלי: עמק הדורו. לא במקרה זהו האזור הראשון באירופה שקיבל הגנה רשמית כאזור יין מבוקר, כבר בשנת 1756. הנוף כאן מרהיב: גבעות ירוקות, טרסות עתיקות, וכמובן נהר הדורו. מזה מאות שנים מגדלים כאן ענבים על טרסות תלולות, ומהם מייצרים את היין הפורטוגלי המפורסם ביותר – יין הפורט.

פורט הוא יין מחוזק. מוסיפים לו ברנדי במהלך התסיסה כדי לעצור את התהליך ולשמר את הסוכר הטבעי של הענבים. התוצאה: יין עשיר, עמוק מתוק וחזק. הוא מגיע בסגנונות שונים – פורט לבן, Ruby צעיר, Tawny מיושן עם טעמי קרמל ו-Vintage Port שמיוצר רק בשנים יוצאות דופן, ומתיישן עשרות שנים בבקבוק.

תוכלו לקרוא בהרחבה על יין הפורט ממש כאן, ולהצטרף אלינו לסיור בעמק הדורו במהלכו אנחנו מבקרים ביקב פורט מקומי לסיור וטעימות. 

הכי מרענן – יין ירוק (Vinho Verde)

מפורטו תוכלו להצפין לאזור מיניו (Minho) עם “יין ירוק”. השם לא נובע מהצבע של היין, אלא מהעובדה שמדובר ביין צעיר, קליל ורענן שמיוצר מענבי בוסר. זהו יין עם אחוז אלכוהול נמוך יחסית, חמצמצות מרעננת ולעיתים בעבוע עדין וטבעי – מושלם לקיץ, לצד דגים, גבינות או סתם שקיעה מול הים. הוא מגיע בעיקר מענבים מקומיים כמו Alvarinho ו-Loureiro.

את היין הירוק אנחנו טועמים בסיור הקולינרי בפורטו ואתם מוזמנים להצטרף אלינו ולקבל את החוויה המלאה 🙂

הכי מיוחד – יין מושקטל (Moscatel)

אזור פחות מוכר אבל לא פחות מסקרן הוא אזור סטובל ושמורת אראבידה. בין חופים בתוליים להרים ירוקים, מייצרים את אחד מיינות הקינוח המיוחדים ביותר של פורטוגל: Moscatel de Setúbal. זהו יין מתוק ועשיר שעשוי מזנים מקומיים של ענבי מוסקט (מושקטל בפורטוגזית), שלא נופל מהפורט. המקומיים מגישים אותו לצד קינוחים של שוקולד מריר או כקינוח בפני עצמו. 

אתם מוזמנים להצטרף אלינו לסיור לאראבידה והסביבה במהלכו אנחנו מבקרים ביקב מפורסם באזור וטועמים את המושקטל ויינות מקומיים נוספים.

מדרימים לאזור אלנטז’ו

אלנטז’ו הוא חבל ארץ גדול וחקלאי בדרום פורטוגל, שמרגיש כמעט כמו מדינה בפני עצמה. הנופים כאן שונים: שדות, גבעות מתונות, עצי שעם, זיתים וכרמים בלי סוף. מדובר באזור החם והיבש ביותר בפורטוגל, והיין שמיוצר באזור מאוד מגוון. כמעט כל יקב מייצר בלנדים, כלומר שילובים של כמה זני ענבים, וכן נוצרים סוגים וגרסאות רבות ליינות. זני הענבים האדומים הבולטים הם Aragonês, Trincadeira, Alicante Bouschet, ו-Touriga Nacional, שבו משתמשים בכמה מחוזות בפורטוגל. בזנים הלבנים אפשר למצוא Antão Vaz, Arinto ו–Roupeiro.

כמה יקבים מקומיים ששווים ביקור: 

Herdade do Esporão – יקב אייקוני ליד רגואנגוש (Reguengos de Monsaraz) המייצר יינות נהדרים, מסעדה עטורת פרסים ונוף בלתי נשכח.

Adega da Cartuxa – ממוקם בעיר אבורה (Évora) ומייצר את סדרת Pêra-Manca, מהיוקרתיות בפורטוגל.

יקבים בוטיקים:

  • Herdade dos Grous – ניתן גם ללון במקום
  • Monte da Ravasqueira

גם באיים – יין מדיירה (Madeira)

באיי מדיירה, קבוצת איים השוכנת מול חופי מרוקו, מייצרים יין מסוג אחר לגמרי: Madeira Wine. זהו יין מחוזק שעובר חימום מבוקר כחלק מהיישון, תהליך שהתגלה בטעות כשבקבוקים נשלחו לאסיה באוניות וספגו חום רב. התוצאה היא יין עם עומק ויציבות שאין שני לה, כזה שיכול להחזיק עשרות ואף מאות שנים בלי להתקלקל. הוא מגיע ברמות מתיקות שונות מייבש מאוד ועד מתוק וטעמו נע בין פירות יבשים לטופי, קליפות תפוז ואגוזים. 

מה שהופך את פורטוגל ליעד מושלם לחובבי יין, הוא לא רק האיכות או המגוון – אלא העובדה שהיין כאן הוא חלק עיקרי ובסיסי מהתרבות. ביקור ביקב קטן יכול להיות הצצה להיסטוריה מקומית, להיסטוריה של משפחה, לסיפור, לאדמה.

סיורים מומלצים

יש לכם שאלה? אנחנו פה!


לקריאה נוספת

...