...

קולינריה מקומית בפורטוגל – מה לטעום ואיפה

שיתוף הכתבה
דף הבית / המלצות למטייל / קולינריה מקומית בפורטוגל – מה לטעום ואיפה

בפורטוגל בכל אזור שתגיעו אליו תגלו מנות אחרות, וחומרים אחרים. המטבח המקומי מתבסס על חומרי גלם מקומיים פשוטים אך איכותיים וטריים לפי מסורת בת מאות שנים. אם אתם רוצים להיות אקסטרה ספציפיים ולדעת מה כדאי לטעום בכל אזור, אנחנו כאן בשבילכם 🙂
הכנו לכם סקירה קולינרית קצרה לפי ערים מרכזיות: ליסבון, סינטרה, קשקאיש, אזור סטובל ואראבידה, ופורטו.

אתם כמובן מוזמנים להצטרף לסיורים הקולינרים שלנו בליסבון ובפורטו, ולהכיר כמה מהמאכלים האופייניים ביותר לפורטוגל, עם כל הסיפורים הכי מעניינים מאחוריהם 🙂

מאכלים אופייניים לליסבון 

בליסבון תמצאו הכל: מטבחים מכל רחבי המדינה, מאכלים מסורתיים, מסעדות מישלן וגם טברנות פשוטות עם אוכל עממי. אבל יש כמה טעמים מקומיים שבלעדיהם הביקור לא שלם:

בקלייאו א בראש (Bacalhau à Brás) – גרסה ליסבונאית של דג הקוד המלוח, עם ביצים, בצל ותפוחי אדמה. מוזמנים להצטרף אלינו לסיור הקולינרי בליסבון בצהריים במהלכו אנחנו טועמים את המנה.

פשטל דה בלם (Pastel de Belém) – המלך הבלתי מעורער של הקינוחים הפורטוגליים, שמקורו במנזר בליסבון. פשטל דה נאטה תוכלו למצוא בכל רחבי פורטוגל אבל אל תפספסו את המאפה המקורי בבית הקפה בבלם Pastéis de Belém, הוא באמת שווה את הנסיעה.

לחובבי פירות הים:

אמייזוואש (Amêijoas à Bulhão Pato) – צדפות קטנות ברוטב שום, שמן זית וכוסברה – מנה קלאסית לארוחה קיצית.

סינטרה

סינטרה לא ידועה רק בארמונות אלא גם במאפים! המקומיים גאים במיוחד בשני קינוחים מסורתיים מקומיים:

קייזאדה (Queijadas de Sintra) – מאפה גבינה קטן עם שקדים, מאוד מתוק אך קטנטן בהתאם כך שזה הביס המושלם.

טרוסיירו (Travesseiros) – בתרגום חופשי: “כריות” של בצק עלים ממולאות בקרם חלמונים מתוק ועדין. הכי מומלץ לטעום את הטרוסיירו בקונדיטוריה הוותיקה Piriquita, בלב המרכז ההיסטורי של סינטרה, המקום היחיד בו תוכלו למצוא וריאציה של המאפה במילוי תפוח עץ וקינמון.

סטובל ואראבידה – ים, גבינות ויין

אזור סטובל (Setúbal) שלחופי שמורת אראבידה הוא גן עדן מבחינת נוף וקולינריה מקומית: שמורת טבע יפהייפיה לצד חופים בתוליים ומים צלולים, עם יין מקומי מיוחד ושפע פירות ים הכי טריים שיש.

שוקו פריטו (Choco Frito) – קלמרי מטוגן, פריך מבחוץ ורך מבפנים: המאכל המזוהה ביותר עם העיר סטובל.

גבינת אזייטאו (Queijo de Azeitão) – גבינה חצי-רכה עם טעם עמוק, שמיוצרת בעיירה אזייטאו הסמוכה לסטובל. מושלמת עם יין מקומי.

יינות מושקטל מאזור סטובל (Moscatel de Setúbal) – יין קינוח ארומטי ומתוק, שנחשב לאחד מהטובים מסוגו באירופה. תוכלו לקרוא בהרחבה על מושקטל ועוד יינות פורטוגזים ממש כאן

אם תצטרפו אלינו לסיור לאראבידה והסביבה, ניקח אתכם לאחד היקבים העתיקים והמפורסמים בפורטוגל שמייצר מושקטל משובח ועוד סוגי יין רבים. כל הפרטים ממש כאן 🙂

 מה כדאי לטעום בפורטו?

פרנסיזיניה (Francesinha) – המנה הכי מפורסמת מפורטו. מדובר בסנדוויץ’ מפלצתי ממולא בבשרים שונים, עטוף בגבינה ונאפה ברוטב עגבניות עם בירה. זו מנה שחובה לטעום לפחות פעם אחת, אבל בשביל רבים לא יותר מפעם אחת 😂

טריפאש דו פורטו (Tripas à moda do Porto) – תבשיל קיבה מסורתי עם שעועית ובשר, מהמנות ההיסטוריות של העיר.

פשטל דה בקלייאו (Pastel de https Bacalhau) – מעין קרוקט מטוגן של דג הבקלה מעורבב עם תפוח אדמה ועשבי תיבול. הישמרו מהגרסאות לתיירים שימשכו לכם את העין!! הן לא טובות. רוצים לטעום פשטל דה בקלייאו אותנטי? מוזמנים להצטרף לסיור הקולינרי שלנו בפורטו ונדאג לכם 🙂

קשקאיש

קשקאיש היא עיר נופש יוקרתית השוכנת על קו החוף בקרבת ליסבון, וזה אחד המקומות הכי שווים להנות בהם מדגים ופירות ים טריים לצד כוס יין פורטוגלי טוב. 

כמה מנות בולטות:

דג דניס או בס צלוי (Robalo/Dourada) – מוגש לרוב שלם, עם שמן זית ולימון, עם תוספת של תפוחי אדמה או ירקות. כמה פשוט ככה טעים.

ארוז דה מארישקו (Arroz de Marisco) – התרגום המילולי: אורז עם פירות ים, ואכן זו המנה. תבשיל אורז סמיך עם שרימפס, צדפות, לובסטר או סרטן.

סלדה דה פולבו (Salada de Polvo) – סלט תמנון קר עם בצל ושמן זית: פשוט, מרענן ומעולה. אם אתם סקרנים אבל חוששים אנחנו נמליץ לנסות כי זו מנה מפתיעה בטירוף.

רוצים לקרוא בהרחבה על מנות פורטוגזיות? בקרו פה.

בכל עיר ואזור תוכלו למצוא את המנות המקומיות גם במסעדות שף, גם בטברנות פשוטות, ואפילו בדוכני רחוב או מאפיות משפחתיות. הכי טוב? לשאול מקומיים, לטעום בקטן מכל דבר, והכי חשוב: להשאיר מקום לקינוח.

הכנו לכם כאן המלצות למסעדות בליסבון ובפורטו, מקווים שזה יעזור לכם לבחור נכון 🙂

סיורים מומלצים

יש לכם שאלה? אנחנו פה!


לקריאה נוספת

מה אוכלים בפורטוגל? – מדריך לאוכל פורטוגזי אותנטי

מחפשים את האוכל הפורטוגלי המקומי והאותנטי ביותר? אתם במקום הנכון!  הכנו לכם כאן רשימת המלצות שווה ומפורטת עם כל מה ששווה לטעום בפורטוגל, עם דברים שלא תמצאו אפילו במדריכי התיירים… כי פורטוגל זה לא רק […]


אוכל בליסבוןאוכל בפורטוקולינריה

מנות פורטוגזיות שאולי לא הכרתם

כשאני חושב על פורטוגל, הדבר הראשון שאני מרגיש זה רעב, ואז גם שמחה, כי אני נזכר כמה אוכל טוב יש כאן וכמה שרק אוכלים וטועמים – תמיד מחכה המנה החדשה והמסורתית הבאה מעבר לפינה, או […]


אוכל בליסבוןאוכל בפורטוחגי פורטוגלפורטוגל כלליקולינריה

סיורים באווירה חורפית

אז מה… לטוס לפורטוגל בחורף? כן! החורף הפורטוגזי מזכיר מאוד את הישראלי. יכול להיות שבוע גשום ומלא רוח ומיד אחריו שבוע שמשי וחמים. ליסבון נחשבת לחמימה יותר ופורטו לקרירה יותר, אבל בשתי הערים לא יורד […]


אוכל בליסבוןאוכל בפורטואלכוהולייןליסבוןפורטו
לכל הכתבות >>
...