אם אין לחם – תאכלו פשטל!
אם דג הבקלה הינו המאכל הלאומי של פורטוגל, ה”פשטל דה נאטה” הוא המאפה הלאומי. הפשטל דה נאטה הכל כך מפורסם הוא בכלל חיקוי של הפשטל דה בלם – מאפה מסורתי שמתכונו שמור בסודי סודות מזה דורות רבים. לעניות דעתנו החיקוי עושה זאת לא רע, ואף יש שיעידו שהם אוהבים יותר את הפשטל דה נאטה מאשר את הפשטל דה בלם. למעוניינים, אנחנו מציעים טעימה של המאפה המקורי בסיור שלנו ברובע בלם.
המאפה הלאומי מכיל כמות נכבדת של חלמוני ביצה בדומה למאפים רבים אחרים בפורטוגל, והתחיל את דרכו במנזר ז’רונימוש המפורסם בבלם. בעבר, נשות המנזר היו משתמשות בחלבון הביצה על מנת לגהץ ולהקשיח את הבגדים, מה שהותיר להם הרבה חלמונים אשר היוו השראה למאפה הזה ולמאפים רבים אחרים. מלבד החלמונים, הפשטל מכיל שמנת (נאטה) וסוכר העטופים בבצק עלים דק וקריספי עליהם זורים לרוב אבקת סוכר וקינמון.
יצאנו לחפש עבורכם את הפשטל דה נאטה הכי טוב בליסבון ואלו רשמינו:
Pastéis de Belém
הפשטלרייה המקורית משנת 1837, בה מוכרים את הפשטל דה בלם חם – באופן שונה מהפשטל דה נאטה שמגיע לרוב קר. מדי יום נמכרים בפשטלרייה של בלם בין 15 אלף ל-50 אלף יחידות פשטל!
אל תבהלו מהתור הארוך שמשתרך בכניסה, הוא בהחלט שווה את ההמתנה.
כתובת: Rua de Belém 84-92, 1300-085 Lisboa
Pastelaria Batalha
פשטלרייה צעירה יחסית בבעלות משפחתית. הפשטלרייה נפתחה בשנת 1990, והיא כבר מחזיקה במגוון רחב של פרסים עבור המאפים המצויינים שלה. המקום מציע גם פשטל דה נאטה טבעוני!
כתובת: R. Horta Seca 1, 1200-243 Lisboa
Confiteria Nacional
בית הקפה הזה קיים משנת 1829, והוא ממוקם במרכז ליסבון. מלבד הקינוחים הנהדרים שהוא מציע, הוא בהחלט מצטיין בפשטל דה נאטה שלו.
כתובת: Praça da Figueira 18B, 1100-241 Lisboa
Manteigaria
בית מאפה לפשטל דה נאטה שנפתח לא מזמן וכבר הפך לשם דבר.
Pastelaria Aloma
זכתה כבר מספר פעמים ברציפות בתואר הפשטל דה נאטה הכי טוב בליסבון. בהחלט שווה טעימה.
כתובת: R. Francisco Metrass 67, 1350 Lisboa
אל תוותרו על כל הטוב הזה!